po długich przemysleniach wole tak jak ma toyta red on white
Mod podświetlenia zegarów - wersja light
Zwiń
X
-
dzisiaj sie stalo ze sie zmienil kolor u nexusa
oto jego zdjecie a wlasciwie jego zegarow real red on white
pozdrawiam
jedna uwaga dla czepialskich - koniec predkosciomierza jest rzeczywiscie podswietloony na czerwono - wynikalo to z braku materialu (kuna 1 diody zabraklo) ale nexusowi to sie spodobalo i powiedzial ze zostawi.
EDIT
juz poprawilem - byl blad w odnosniku,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xekon2. trza znac jezyk germanski zeby sie dogadac
3. trzeba miec kogos w NRD heheheh zeby to odebral i wyslal do nas
Zamieszczone przez Octi25Witam serdecznie WSZYSTKICH posiadaczy Skod, i ciesze sie ze WAS znalazlem. Jestem zadowolonym wlascicielem Skody Octavia 1.9 TDI, ktora pomalutku doprowadzam do normalnego wygladu Jesli ktos potrzebuje pomocy na przegladarkach niemieckich (tlumaczenie) to sie polecam. :wink:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Moze pomoze
natomiast ja chyba niestety zmienie nastawienie ( po zrobieniu u kolegow ktorzy sie zapowiedzieli i dla ktorych jest pozamawiane ), jak nie bedzie jakiegoś wsparcia od forumowiczow zainteresowanych modami to niestety mody bede wykonywal jak ktos bedzie mial material (we wlasnym zakresie). Troche niestety za duzo zachodu ze zdobywaniem.
Przykro mi ale rodzina strajkuje.
Komentarz
-
-
na Allegro nie ma - jest na ebay.de (prawdopodobnie) natomiast hurtownia nie sprzeda ci w takich ilosciach poza tym raczej tego w magazynach nie maja. Nawet producent nie mial tego w magazynie europejskim. Poprostu to nie jest popularny ty widocznie (nie komorkowy - tego jest pelno wszedzie - ale one sie nie nadaja)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xekonMoze pomoze
natomiast ja chyba niestety zmienie nastawienie ( po zrobieniu u kolegow ktorzy sie zapowiedzieli i dla ktorych jest pozamawiane ), jak nie bedzie jakiegoś wsparcia od forumowiczow zainteresowanych modami to niestety mody bede wykonywal jak ktos bedzie mial material (we wlasnym zakresie). Troche niestety za duzo zachodu ze zdobywaniem.
Przykro mi ale rodzina strajkuje.
popróbujemy ściągnąć ten towar z/via NRD :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
tu dla zainteresowanych zestawienie ile i czego potrzeba zeby cos zmienic:
wskazowki: 8 diod ->4 x 2 na każdą (w szafach po FL)
tarcze zegarów: 16 diod -> 2 x 6 diod na duze zegary + 2 x 2 diody na małe zegarki
15 jeśli koniec obrotki ma byc czerwony + 1 czerwona
wyświetlacze pod dużymi zegarami: 2 x 3 diody
maxi dot: nie wiadomo ale chyba bezpiecznie przyjąć 6 diod bądź 9 jeśli pełny maxidot
przykładowe zestawienie:
białe zegarki + czerwone wskazówki + czerwony koniec RPM
1. 21 białych
2. 9 czerwonych
Polecam elementy Kingbright (są takie jak fabryczne więc nie robi sie rzezby)
SMD diody czerwone:KA3528SURCK (jaśniejsze) lub KA3528SRC
SMD diody niebieskie:KA3528PBC/E
SMD diody białe: KA3528PWC/E
ogólnie muszą mieć wymiar 3,5mm x 2,8mm obudowa bez soczewki, światłość ok 200 mcd, kąt ok 100 st lub wiecej
Komentarz
-
-
ja chce tekie jak "nexus" pomocy,co mam zrobic zeby miec????
sa zajefajne,a jak sie nieda to tak jak VW.
gdzie z tym isc??-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
A tu macie Koledzy wynik pracy nad szafa DJczas'a
real blue on white
Dodatkowo wyszedł temat climatronica - da rade go zmodowac ALE dla checy projektacji zastosowali gdzie nie gdzie inne diody - no comment... :evil:
bebechy climatonica
przyciski sa podswietlane normalnie natomiast wyswietlacz za pomoca 6 diod oznaczonych
KA-4040 (+odpowiedni kod koloru)
Zresztą podobnie jest w panelu sterowania lusterek - cwiczylismy u Nexusa (dzieki)
dwie normalne +2 katowe
Podsumowujac
CLIMATRONIC - 10 diod KA3528(+kod koloru) + 6 diod KA4040(+kod koloru)
PANEL sterowania lusterek - 2 diody KA3528(+kod koloru) + 2 diod KA4040(+kod koloru)
Komentarz
-
-
ładnie wyszło ale mi osobiscie bardziej sie podoba z czerwonym.xekon masz głowe
k-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
ja juz mam wersję docelowa podświetlenia, czyli red on green, na ciemnych diodach i z plastikową przegrodą w obrotomierzu 8)
serdeczne dzięki dla zegarmistrza :Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez MisiekWAWi z plastikową przegrodą w obrotomierzu 8)Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez MisiekWAWi z plastikową przegrodą w obrotomierzu 8)
na obrotomierzu jest przegroda i ostra granica pomiędzy kolorami podświetlenia;
na prędkościomierzu nie ma przegrody i kolorki się mieszają w sposób płynny
:diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
zmieniłem podświetlenie w swijej octawce ale mama problem z paroma diodami -podświetlenie sterowania lusterkami i regulacja wysokości świateł. może ktoś zna oznaczenia i gdzie można takie kupić , amoże ma na zbyciu czerwone? a co do reszty to jedna uwaga -strasznie popierdolona polaryzacja diod , trzeba bardzo uważać :wink:
Komentarz
-
Komentarz